V centre Prešova sa uskutočnia fašiangové slávnosti

06.02.2024 Prešov

Prešov 6. februára (TASR) - Mesto Prešov a Park kultúry a oddychu v Prešove chystajú fašiangové slávnosti, ktoré sa uskutočnia v piatok (9. 2.) v centre mesta od 16.00 h. Folklórny fašiangový sprievod vyvrcholí fašiangovou veselicou inšpirovanou ľudovými tradíciami. Na webstránke mesta o tom informuje tlačová referentka Mestského úradu v Prešove Lenka Šitárová.

"Fašiangové obdobie je príznačné fašiangovými sprievodmi, ktoré sú plné ľudových zvyklostí, veselej hudby, tanca, bláznivých masiek a dobrého jedla. V piatok priamo v centre mesta si vychutnáme pravú fašiangovú veselicu. Tento rok sa predstaví deväť folklórnych súborov z Prešovského kraja, ktoré svojím tancom, spevom a vinšovaním prevedú návštevníkov historickým centrom Prešova," priblížila Šitárová.

Sprievod zavŕši slávnostné pochovávanie basy a v závere podujatia bude nasledovať fašiangová veselica v podaní Ľudovej hudby Čardáš. Nebude chýbať ani dobré jedlo a fašiangové pochutiny.

Na fašiangovom sprievode sa zúčastnia prešovské folklórne súbory (FS) - FS Šarišan, FS Starišan, detský folklórny súbor Šarišanček, detský folklórny súbor Dúbravienka, FS Šariš, FS Karpaťanin, Keľemešské furmani, spevácka skupina Koňarečka a Prešovskí heligonkári.
 

Vyberte región